Paine de casa

Reteta culinara Paine de casa din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Paine de casa

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine de casa

 

M-am inspirat din reteta Motanului

 

INGREDIENTE
500 gr faina 125 ml apa calduta 25 gr drojdie proaspata 1 cana lapte ulei de masline 1 lingura sare fina 1 lingura zahar

Drojdia se piseaza si se amesteca cu zaharul si putina apa calduta si se amesteca pana devine lichida.

In vasul robotului de bucatarie se pune faina,in mijloc se face o gaura si se pune drojdia amestecata cu apa si se lasa 15 minute deoparte.

Se adauga sarea,treptat laptele si trepatat apa calduta cat cuprinde.

Se pune si uleiul de masline si se framata si cu mana.

Se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa la dospit la loc cald timp de 1:30 minute.

Se ia aluatul se modeleaza o forma rotunda,se face o cruce si se adauga intr-o tava cu hartie tapetata.

Se da la cuptor pentru circa 20-25 minute,depinde de cuptor la 175 grade.

Ingrediente Paine de casa

500 gr faina

125 ml apa calduta

25 gr drojdie proaspata

1 cana lapte

ulei de masline

1 lingura sare fina

1 lingura zahar

Categorii