Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher

Reteta culinara Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher din categoria Piine. Cum sa faci Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher

 

Hai ca dupa atata vorbarie era si cazul sa mai pregatim cate ceva. Acum fac paine. Fac paine destul des - old school, asa cum pregatea bunica, fara masina de paine. Si m-am gandit sa va impartasesc reteta mea de paine cu branza de burduf, ceapa rosie si chimen. Aceasta reteta s-a nascut din dorinta mea de a manca un sandwich :) Cum nu prea aveam mare lucru prin frigider, si nici paine totodata, am zis ca trebuie sa fac o paine atat de buna incat sa fie o blasfemie sa mai pui ceva pe ea. Si-am reusit. Este pacat de la Dumnezeu sa n-o mancati goala. Nu contest ca este cam scumpicica pentru o paine, dar merita fiecare leut. Nu-i nici greu de facut si credeti-ma ca veti da pe spate chiar si cei mai exigenti critici culinari. Timp de un an de zile am fost bucatarul personal al Ambasadorului Greciei. Si adora aceasta paine - aceasta si inca una cu pancetta si rosii uscate (vom ajunge si la acea reteta in saptamanile urmatoare). O manca intotdeauna goala. Obisnuia sa serveasca un antreu mic, si apoi sa manance o paine intreaga la felul principal. Si tin minte ca dupa desert intotdeauna mai venea sa ma intrebe daca mi-au mai ramas cateva felii de paine, "ratacite" pe undeva. Din pacate, cu pozele stau cam prost, am o poza doar cu preparatul final, insa sper ca instructiunile au fost suficient de explicite incat sa va determine sa incercati aceasta minunatie. Pofta buna, si tineti minte: tot ce faceti in bucatarie, sa faceti cu dragoste ! :)

Ingrediente Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher

1200 g de faina

50 g de drojdie de bere, din care 40 g dizolvata in 600 ml de apa

220 g branza de burduf

3 cepe rosii potrivite

1 lingura de sare grunjoasa si 1/2 lingurita de zahar

1 galbenus de ou

100 ml ulei de masline

2 linguri de smantana grasa

2 linguri de seminte de chimen

seminte de susan si sare grunjoasa pentru presarat pe deasupra

Categorii