Paine de casa cu faina semi si integrala

Reteta culinara Paine de casa cu faina semi si integrala din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Paine de casa cu faina semi si integrala

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine de casa cu faina semi si integrala

 

 Painea preparata in casa este cea mai buna . Dupa ce ai facut mai multe testari si ai inceput Sa-ti dai seama care este consistenta buna a aluatului , este floare la ureche . Uneori in functie de faina si de umiditatea din mediu este nevoie sa ajustezi cu lichid sau inca putina faina ,aluatul .

 

INGREDIENTE
500 gr faina semi-alba de grau tip 650 220 gr faina integrala de grau 10 gr drojdie uscata 2 linguri ulei rapita 460 ml apa calduta 1 lingurita zahar 1.5 lingurite sare Se amesteca doua linguri de faina cu zahar , drojdie si 100 ml apa calduta . Lasati amestecul sa creasca cam 15 minute pana incepe sa faca bule . Se aduga pe rand faina , sarea , uleiul si restul de apa calduta . Se framnta un aluat omogen elastic . Daca aveti masina de paine puteti sa faceti operatiunea de framntare cu ajutorul ei . Aluatul obtinut se acopera cu un servet si se lasa la loc cald timp de o ora ca sa creasca . Eu obisnuiesc sa ung o folie de prospetime cu ulei si sa o pun deasupra vasului . In acest mod aluatul creste foarte bine . Dupa o ora aluatul se scoate pe planseta si se framnta usor sa iasa bulele de aer . Ca sa nu se lipeasca de maini si planseta eu folosesc putin ulei . Intindeti din aluat o bucata dreptunghiulara pe care apoi o rulati sub forma de sul . Transferati totul in forma de copt pregatita din timp [ unsa cu ulei si pudrata cu faina ] Lasati aluatul sa creasca pana se dubleaza . Preincalziti cuptorul la 220 grade si puneti painea la copt . Dupa 10-15 minute reduceti temperatura la 185 grade Celsius . Mie imi place paine bine coapta si o tin cam o ora in total , la cuptor . Daca doriti o coaja mai moale , reduceti timpul de coacere . Scoateti painea din forma si o puneti pe un gratar de inox , la racit .

Pofta buna !!!

Ingrediente Paine de casa cu faina semi si integrala

500 gr faina semi-alba de grau tip 650

220 gr faina integrala de grau

10 gr drojdie uscata

2 linguri ulei rapita

460 ml apa calduta

1 lingurita zahar

1.5 lingurite sare

Categorii