Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara
Reteta culinara Paine de casa pentru sendvisuri - simpla si usoara din categoria Piine. Cum sa faci Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara
Cea mai gustoasa si buna paine este cea facuta in casa, din ingrediente simple. Mirosul de paine proaspata cucereste instant si o poti savura cu unt, la sendvisuri sau poti pregati gustari diverse. Pentru aceasta Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara, ai nevoie doar de cateva ingrediente: faina, apa, drojdie.
Ingrediente Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara: 500 g faina alba de grau 20 g drojdie proaspata 10 g sare 10 g zahar 300 ml apa calduta 30 ml ulei (optional) susan sau macCum se prepara Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara:
Faramiteaza drojdia proaspata si dizolv-o direct in apa calduta cu zahar.
Intr-un bol mare, cerne faina si pune sare intr-o parte a bolului.
Adauga drojdia activata si restul de apa calduta. Daca doresti, poti adauga si uleiul pentru a obtine un aluat mai moale si elastic.
Framanta aluatul timp de aproximativ 10-15 minute, pana devine neted si elastic.
Acopera bolul cu un prosop curat sau folie alimentara si lasa aluatul la dospit intr-un loc cald, timp de 1-1,5 ore sau pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a dospit, rastoarna-l pe o suprafata de lucru usor infainata.
Framanta-l usor pentru a scoate aerul, apoi modeleaza-l intr-o forma de paine, potrivita pentru tava de copt.
Poti folosi o tava dreptunghiulara pentru paine (de tip cozonac) pentru a obtine o forma perfecta pentru sandvisuri.
Pune aluatul modelat in tava, presara seminte de susan (mac, floarea soarelui) si acopera-l din nou cu un prosop. Lasa-l la dospit inca 30-45 de minute.
Preincalzeste cuptorul la 200°C.
Coace painea timp de 25-30 de minute sau pana cand capata o crusta usor aurie.
Daca doresti o crusta mai moale, poti pulveriza putina apa in cuptor in momentul in care introduci painea.
Scoate painea din tava si las-o sa se raceasca pe un gratar.
Dupa ce s-a racit, painea este gata pentru a fi folosita la sandvisuri! Pofta buna!
Ingrediente Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara
Ingrediente Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara:
500 g faina alba de grau
20 g drojdie proaspata
10 g sare
10 g zahar
300 ml apa calduta
30 ml ulei (optional)
susan sau mac