De data aceasta am ales sa prepar paine floare. Imi pare pretentios spus asa ceva.
De fapt sunt cateva chifle dispuse circular :D Pentru reteta m-am inspirat de la bucataras Diana-K. Am inlocuit laptele dulce cu lapte acru ,ce-l aveam disponibil momentan .
550 gr faiana semi-alba tip 650
250 ml lapte acru
100 ml apa
2 linguri ulei masline
2 lingurite miere
7 gr drojdie uscata
1 lingurita sare
1 ou -
seminte de susan negru
Se pun in cuva masinii de framantat paine intai ingredientele lichide: laptele acru, apa, mierea si uleiul. Tot acum se pune si drojdia uscata . Laptele acru si apa trebuie sa fie usor caldute . Aceasta va ajuta drojdia sa dospeasca mai rapid . Se pune faina si sare . Fixati programul de framntat si dospit . Cand aluatul si-a dublat continutul se rastoarna pe o folie de silicon . Cu mainile infainate se formeaza 8 sfere de aluat care se aseaza dispuse circular ,intr-o tava rotunda . Tava trebuie sa fie unsa cu putin ulei si presarata cu faina . Eu am mai facut cateva mici bilute de aluat pentru decor . Lasati sa creasca frumos aluatul la loc caldut . Eu il pun in cuptor la temperatura constanta de 60 grade . Daca doriti puteti unge painea cu ou batut -pentru aspect . Se preincalzeste cuptorul la 220 grade si se lasa painea la copt 15 minute dupa care se scade temperatura la 180 grade . In 30 minute painea mea floarea a fost coapta suficient . Scoateti painea din tava si o lasati la racit pe gratar de inox .
Pofta buna !!!