Paine floare

Reteta culinara din categoria Piine. Cum sa faci Paine floare

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine floare

 

 De data aceasta am ales sa prepar paine floare. Imi pare pretentios spus asa ceva. De fapt sunt cateva chifle dispuse circular :D Pentru reteta m-am inspirat de la bucataras Diana-K. Am inlocuit laptele dulce cu lapte acru ,ce-l aveam disponibil momentan .  

 

INGREDIENTE
550 gr faiana semi-alba tip 650 250 ml lapte acru 100 ml apa 2 linguri ulei masline 2 lingurite miere 7 gr drojdie uscata 1 lingurita sare 1 ou - seminte de susan negru Se pun in cuva masinii de framantat paine intai ingredientele lichide: laptele acru, apa, mierea si uleiul. Tot acum se pune si drojdia uscata . Laptele acru si apa trebuie sa fie usor caldute . Aceasta va ajuta drojdia sa dospeasca mai rapid . Se pune faina si sare . Fixati programul de framntat si dospit . Cand aluatul si-a dublat continutul se rastoarna pe o folie de silicon . Cu mainile infainate se formeaza 8 sfere de aluat care se aseaza dispuse circular ,intr-o tava rotunda . Tava trebuie sa fie unsa cu putin ulei si presarata cu faina . Eu am mai facut cateva mici bilute de aluat pentru decor . Lasati sa creasca frumos aluatul la loc caldut . Eu il pun in cuptor la temperatura constanta de 60 grade . Daca doriti puteti unge painea cu ou batut -pentru aspect . Se preincalzeste cuptorul la 220 grade si se lasa painea la copt 15 minute dupa care se scade temperatura la 180 grade . In 30 minute painea mea floarea a fost coapta suficient . Scoateti painea din tava si o lasati la racit pe gratar de inox .

Pofta buna !!!

Ingrediente Paine floare

550 gr faiana semi-alba tip 650

250 ml lapte acru

100 ml apa

2 linguri ulei masline

2 lingurite miere

7 gr drojdie uscata

1 lingurita sare

1 ou -

seminte de susan negru

Categorii