Paine impletita

Reteta culinara din categoria Piine. Cum sa faci Paine impletita
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paine impletita
Aluaturi de casa
INGREDIENTE
Pentru inceput adaugam drojdia uscata in laptele caldut. Cernem faina, adaugam sarea, cele 2 oua si laptele amestecat cu drojdie. Apoi adaugam uleiul si framantam aluatul pana obtinem un aluat elastic.
Se lasa la dospit in loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul astfel crescut se imparte in doua si fiecare parte in trei parti. Impletim din trei rulouri o painica. Se obtin 2 paini impletite. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa dospit vreo 20 minute. Le ungem cu galbenus de ou si presaram susan.
Se coc 30 minute la 180 grade C, in cuptorul preincalzit in prealabil.
Ingrediente Paine impletita
500 gr faina
200 ml lapte
2 oua
50 ml ulei
10 gr drojdie uscata (sau 1 cub de 25 gr drojdie )
1 lingurita rasa de sare
1 galbenus + putin susan