Paine impletita

Reteta culinara din categoria Piine. Cum sa faci Paine impletita

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine impletita

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE
500 gr faina 200 ml lapte 2 oua 50 ml ulei 10 gr drojdie uscata (sau 1 cub de 25 gr drojdie ) 1 lingurita rasa de sare 1 galbenus + putin susan

Pentru inceput adaugam drojdia uscata in laptele caldut. Cernem faina, adaugam sarea, cele 2 oua si laptele amestecat cu drojdie. Apoi adaugam uleiul si framantam aluatul pana obtinem un aluat elastic.

Se lasa la dospit in loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul astfel crescut se imparte in doua si fiecare parte in trei parti. Impletim din trei rulouri o painica. Se obtin 2 paini impletite. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa dospit vreo 20 minute. Le ungem cu galbenus de ou si presaram susan.

Se coc 30 minute la 180 grade C, in cuptorul preincalzit in prealabil.

Ingrediente Paine impletita

500 gr faina

200 ml lapte

2 oua

50 ml ulei

10 gr drojdie uscata (sau 1 cub de 25 gr drojdie )

1 lingurita rasa de sare

1 galbenus + putin susan

Categorii