Paine impletita, cu seminte

Reteta culinara Paine impletita, cu seminte din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Paine impletita, cu seminte

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine impletita, cu seminte

 

Pâinea de casă, frământată și împletită tardițional, nu are concurență, oricât de moderne și de iscusite ar fi mașinile care se străduiesc să-i ajute pe oameni în bucătărie. Eu prefer pâinea de casă, tradițională, chiar dacă o fac mai rar, pentru că este mai bună și mai bogată în ingrediente care ne alintă simțurile. Adeseori, mai adaug și semințe la pâinea de casă, pentru gustul ei aparte și pentru un răsfăț culinar total. Din ingredientele de mai jos am făcut o consistentă pâine împletită, cu semințe.  

Ingrediente Paine impletita, cu seminte

Pentru aluat:

500 gr făină albă

20 gr de drojdie proaspătă

200 ml de lapte cald

2 ouă

2 lingurițe încărcate de zahăr tos fin

40 ml ulei de floarea soarelui

1/2 linguriță de sare

Pentru decor:

1 ou pentru uns

mix de semințe (floarea soarelui, dovleac, susan, in)

Categorii