Paine integrala

Reteta culinara Paine integrala din categoria Piine. Cum sa faci Paine integrala

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine integrala

 

M-am inspirat de aici https://chefnicolaietomescu.ro/reteta/paine-bagheta-frantuzeasca-integrala-cu-lapte-si-unt/  "Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE
500 g faina alba 500 g faina integrala(neagra) 25 g drojdie (eu am folosit 1 plic drojdie uscata) 2 linguri zahar 1 lingurita sare 700 ml lapte caldut 150 g unt 2 linguri ulei de masline 100 g faina integrala pentru masa de lucru

Intr-un bol cernem faina integrala cu alba,adaugam zaharul,sarea si amestecam bine.

Facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte,untul topit si racit,treptat lapte caldut.

La inceput amestecam cu lingura pana ce aceasta nu mai poate fi folosita,

Framantam un aluat omogen,elastic,la final adaugam uleiul de masline si ungem bolul,acoperim cu un prosop si lasam la dospit.

Impartim aluatul in 4 parti si formam painile.

eu am format 2 baghete si 2 paini

Pe masa infainata cu faina integrala,trecem aluatul si il asezam in tava tapetata cu hartie de copt,crestam putin cu un cutit.

Lasam la dospit 20 min.intre timp incalzim cuptorul.

Pe gratarul cuptorului adaugam o tava cu apa,introducem tava si coacem 20 min la 240 grade,dupa care scaotem vasul si mai lasam 5-7 min la 200 grade(pana obtinem o crusta frumoasa)

Ingrediente Paine integrala

500 g faina alba

500 g faina integrala(neagra)

25 g drojdie (eu am folosit 1 plic drojdie uscata)

2 linguri zahar

1 lingurita sare

700 ml lapte caldut

150 g unt

2 linguri ulei de masline

100 g faina integrala pentru masa de lucru

Categorii