Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia

Reteta culinara din categoria Piine. Specific Italia. Cum sa faci Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia

 

   Cea mai buna piine este cea preparata in casa !!! Am framantat un aluat de paine din care am preparat o painica . Dintr-o parte de aluat am intins o focaccia si am rezolvat cina .

150 gr faina integrala 100 gr fulgi ovaz 50 gr faina alba 640 ml apa 30 gr drojdie proaspata 4 linguri ulei masline 1 lingurita zahar 2 lingurite sare Pt focaccia : 200 gr carnat de casa +2 rosii +50 ml ulei masline + ierburi italiene + verdeata  Apa calduta se amesteca cu drojdia proaspata, zahar si doua linguri de faina. Eu am folosit pentru framantat masina de paine Tefal .  Am lasat 10 minute sa se activeze drojdia si apoi am pus uleiul , fainurile si sarea.  Am setat programul 16 de framntare si dospire .  In acest program  ce dureaza 75 minute ,aluatul dupa framntare , rramne la o temperatura mica constanta si creste frumos . Am uns o tava cu putin ulei si am luat o mana buna de aluat [ aprox 350 gr ] pe care l-am intins in strat foarte subtire .  Am condimentat cu ierburi italiene , am distribuit in mod egal rosiile taiate si carnatul taiat rondele . Am mai sarat  si am stropit generos cu ulei d emasline .  Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 grade C  pana se rumeneste si prinde o crusta frumosa .  Dupa 5 minute se scade temperatura la 180 grade  C . Restul de aluat  se pune in vasul dreptrunghiular CrocPot [ care a fost uns cu putin ulei ] .  Lasati aluatul sa mai creasca cam 20 minute .  Se da ala cuptor ul care este deja incalzit .Coaceti  cam 40-50 minute .  Intre timp focaccia se scoate din cuptor si se serveste calda dar este buna si rece . Painea dupa coacere se pune pentru racire pe un gratar de inox .  Pofta buna !!!

Ingrediente Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia

150 gr faina integrala

100 gr fulgi ovaz

50 gr faina alba

640 ml apa

30 gr drojdie proaspata

4 linguri ulei masline

1 lingurita zahar

2 lingurite sare

Pt focaccia : 200 gr carnat de casa +2 rosii +50 ml ulei masline + ierburi italiene + verdeata

Categorii