Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia
Reteta culinara din categoria Piine. Specific Italia. Cum sa faci Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia
Cea mai buna piine este cea preparata in casa !!! Am framantat un aluat de paine din care am preparat o painica . Dintr-o parte de aluat am intins o focaccia si am rezolvat cina .
150 gr faina integrala 100 gr fulgi ovaz 50 gr faina alba 640 ml apa 30 gr drojdie proaspata 4 linguri ulei masline 1 lingurita zahar 2 lingurite sare Pt focaccia : 200 gr carnat de casa +2 rosii +50 ml ulei masline + ierburi italiene + verdeata Apa calduta se amesteca cu drojdia proaspata, zahar si doua linguri de faina. Eu am folosit pentru framantat masina de paine Tefal . Am lasat 10 minute sa se activeze drojdia si apoi am pus uleiul , fainurile si sarea. Am setat programul 16 de framntare si dospire . In acest program ce dureaza 75 minute ,aluatul dupa framntare , rramne la o temperatura mica constanta si creste frumos . Am uns o tava cu putin ulei si am luat o mana buna de aluat [ aprox 350 gr ] pe care l-am intins in strat foarte subtire . Am condimentat cu ierburi italiene , am distribuit in mod egal rosiile taiate si carnatul taiat rondele . Am mai sarat si am stropit generos cu ulei d emasline . Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 grade C pana se rumeneste si prinde o crusta frumosa . Dupa 5 minute se scade temperatura la 180 grade C . Restul de aluat se pune in vasul dreptrunghiular CrocPot [ care a fost uns cu putin ulei ] . Lasati aluatul sa mai creasca cam 20 minute . Se da ala cuptor ul care este deja incalzit .Coaceti cam 40-50 minute . Intre timp focaccia se scoate din cuptor si se serveste calda dar este buna si rece . Painea dupa coacere se pune pentru racire pe un gratar de inox . Pofta buna !!!Ingrediente Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia
150 gr faina integrala
100 gr fulgi ovaz
50 gr faina alba
640 ml apa
30 gr drojdie proaspata
4 linguri ulei masline
1 lingurita zahar
2 lingurite sare
Pt focaccia : 200 gr carnat de casa +2 rosii +50 ml ulei masline + ierburi italiene + verdeata