Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)

Reteta culinara Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten) din categoria Piine. Cum sa faci Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)
Faina fara gluten este recomandata persoanelor care sufera de celiachie, insa poate fi consumata si de catre noi ceilalti, si mai ales de catre persoanele care doresc o schimbare a stilului de viata. Se distinge de faina obisnuita, cu gluten prin gradul de hidratare, care este ceva mai ridicat. Va spun la modul cel mai sincer nu credeam ca o paine neagra, fara gluten, poate fi atat de pufoasa. No si ca sa nu ziceti ca o laud, va las pe voi sa incercati si apoi sa-mi povestiti. ;)
Ingrediente Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)
250 g faina pentru paine taraneasca (Schar)
350 ml apa calduta
5 g drojdie fara gluten (Dr Schar)
100 g meiz de nuca
1/4 lgt seminte chimen
1/4 lgt zahar
1/2 lgt sare grunjoasa
In plus
1 lg faina pentru paine taraneasca extra pentru modelat
1 lg ulei de masline pentru uns