Paine si chifle cu lapte acru si seminte - Gustul si forma painii
Reteta culinara Paine si chifle cu lapte acru si seminte - Gustul si forma painii din categoria Piine. Cum sa faci Paine si chifle cu lapte acru si seminte - Gustul si forma painii
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paine si chifle cu lapte acru si seminte - Gustul si forma painii
Daca unii sunt mofturosi la unele preparate eu va spun sincer fac nazuri la paine. Dupa ochi imi dau seama daca este proaspata. Imi place painea-paine fara potentiatori de gust, afanatori etc. Sunt clienta fidela a unei mici brutarii care lucreaza cu faina macinata in moara proprie. "Nenea" a fost maistru brutar la fabrica de paine de pe vremuri. Meserie ce mai. Foloseste faina, drojdie, apa si maia de la aluatul precedent. Eu cer mereu paine la tava. Intr-o buna zi ajungand mai tarziu am gasit doar tip franzela. "Nenea" mi-a explicat ca foloseste acelasi aluat dar copt sub forme diferite gustul va fi diferit. Stiam ca painea este influentata de gradul de umiditate, de gluten, de timp de cocere, temperatura, dar uite ca asta cu forma nu mi-o mai amintesc. Eu am experimentat: acelasi aluat sub forma de franzela la tava are un gust, iar sub forma de chifle altul. Chiflele au fost preferatele mele!!!
Ingrediente Paine si chifle cu lapte acru si seminte - Gustul si forma painii
1 kg faina alba 000
800 gr lapte acru -prins de casa
6 linguri ulei masline
1 lingura rasa sare
1 lingura zahar brun
1 cub drojdie proaspata
8 gr drojdie uscata
mix seminte