Paine turceasca

Reteta culinara Paine turceasca din categoria Piine. Cum sa faci Paine turceasca

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine turceasca

 

Reteta rapida si gustoasa. Inspiratia a fost ,,idealika.ro,,.

 

INGREDIENTE
250 g faina ( +1 lingura sau - 1 lingura) 125 ml lapte 65 ml apa calda 12 g drojdie proaspata 1/2 lingurita de zahar 1 lingurita rasa de sare 1 lingura de ulei Pentru uns : 1 galbenus 1 lingurita de ulei 1 lingurita iaurt seminte de mac, susan sau altele dupa preferinta In plus: 1 lingurita de faina + 40 ml apa rece

Se pun in vasul robotului de framantat apa calda, drojdia si zaharul si se amesteca cu o lingura pana ce drojdia s-a dizolvat complet.

Apoi se adauga laptele la temperatura camerei, uleiul si sarea .

Se pun 200 g faina din cele 250 g si se porneste robotul la viteza medie.

Se framanta cam 3 minute, apoi se adauga restul de 50 g de faina ramase + 1 lingura daca mai este nevoie ca aluatul sa se desprinda de pe peretii vasului . Se mai framanta maxim 1 minut.

Rezulta un aluat destul de moale si usor lipicios.

Punem aluatul intr-un castron, acoperim cu folie de plastic si lasam la crescut la loc caldut pentru 30 de minute .

Pe tava antiaderenta presarata cu un praf de faina se pune aluatul si se modeleaza cu bordura, in forma ovala sau rotunda.

Se amesteca lingurita de faina cu apa rece . Se inmoaie degetele in compozitia formata si se preseaza cu degetele aluatul, formand patratele pe suprafata din mijloc.

Dupa modelaj, se mai lasa aluatul acoperit cu un stergar pentru 15 minute .

Se unge cu amestecul de galbenus, ulei si iaurt si se presara macul .

Se coace in cuptorul preincalzit la 200 g timp de 25 de minute, cu caldura sus/jos, fara ventilatie, pe treapta 2 .

Pofta buna!

Ingrediente Paine turceasca

250 g faina ( +1 lingura sau - 1 lingura)

125 ml lapte

65 ml apa calda

12 g drojdie proaspata

1/2 lingurita de zahar

1 lingurita rasa de sare

1 lingura de ulei

1 galbenus

1 lingurita de ulei

1 lingurita iaurt

seminte de mac, susan sau altele dupa preferinta

1 lingurita de faina + 40 ml apa rece

Categorii