Painici cu bere, seminte si turmeric

Reteta culinara din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Painici cu bere, seminte si turmeric

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Painici cu bere, seminte si turmeric

 

  Dupa cum am mai spus, daca am cate o bere care nu este bauta, o folosesc la prepararea painii. Berea da o textura minunata aluatului care se coace frumos si se obtine o paine aerata dar consistenta .

 

INGREDIENTE
650 faina alba tip 650 100 gr faina secara 100 gr faina integrala 500 ml bere 25 gr drojdie proaspata 2 linguri ulei masline 2 lingurite rase de sare 1 lingurita rasa turmeric 2 linguri mix seminte 1 lingurita seminte chimen Pentru framantarea aluatului am folosit masina de paine. Intai se pune in cuva berea,uleiul de masline si drojdia proaspata maruntita . Adugati fainurile , sarea si pudra de turmeric . Dupa 15 minute de framntare , cand aluatul s-a omogenizatt , se pun semintele . Programul de framantare si dospire , dureaza 75 minute . Scoateti aluatul pe o planseta si-l framntati usor . Eu am intins mici dreptunghiuri pe care le-m rulat si le-am pus in tavitele teflonate care erau in dotarea masinii de paine . Presarati pe deasupra seminte pentru aspect Am mai lasat aluatul sa creasca inc a 30-40 minute in cuptor la 60 grade C . Se coc painicile timp de 40 minute . Primele minute se ridica temperatura la 220 grade .Apoi se reduce temperatura la 180 Grade . Mie imi place painea mai coapta . Daca doriti o paine cu coaja mai moale se reduce timpul de coacere cu 10 minute . Se scot painicile pe gratar de inox si se lasa sa se racoreasca . Pofta buna !!!

Ingrediente Painici cu bere, seminte si turmeric

650 faina alba tip 650

100 gr faina secara

100 gr faina integrala

500 ml bere

25 gr drojdie proaspata

2 linguri ulei masline

2 lingurite rase de sare

1 lingurita rasa turmeric

2 linguri mix seminte

1 lingurita seminte chimen

Categorii