Pâinici cu ciuperci și verdețuri uscate

Reteta culinara Pâinici cu ciuperci și verdețuri uscate din categoria Piine. Specific Italia. Cum sa faci Pâinici cu ciuperci și verdețuri uscate

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pâinici cu ciuperci și verdețuri uscate

 

Am văzut la Adnia zilele trecute aceste black panini și după inventarul din cămară, am descoperit un săculeț cu hribe uscate de la draga mea prietenă Simona, așa că nu mai aveam nicio un impediment în a le prepara și savura cu mare poftă. Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE
Apă călduță 200 ml, Făină neagră 500 g, Sare grunjoasă 1 lingură, Zahăr tos 2 linguri, Drojdie uscată 1 plic, Ulei de măsline 4 linguri, Ciuperci uscate făcute pudră 1 lingură, Verdețuri uscate pudră (oregano, cimbru, busuioc, rozmarin) 1 lingură.

Mărturisesc că m-am folosit din nou, de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine.

În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, pudra de ciuperci, pudra de verdețuri, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, pentru cca. 90 de minute.

Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, să nu mai deschide-ți capacul, își face treaba singură.

Pentru varianta clasică, preparat annual, se face o maia din drojdie, zahăr şi puţină apă, apoi se lasă la dospit în mijlocul grămezii de făină, cca. 10 minute. Se trece la frământat, ajutat cu uleiul de măsline, adunându-se aluatul uşor, uşor dinspre margine spre interior, până se obţine un aluat omogen, care se lasă la dospit cca. 60 min.

După ce a crescut aluat, se împarte în bucăți egale, cca. 10 bucăți. Se rulează prin făină, se dă forma de pânici, apoi se crestează, se lasă la dospit încă minim 30 minute, apoi se pun la copt în cuptorul preîncins la 200 g, cca. 30 de minute și încă 10 minute la 150 grade.

Spor şi poftă bună! ;)

Ingrediente Pâinici cu ciuperci și verdețuri uscate

Apă călduță 200 ml, Făină neagră 500 g, Sare grunjoasă 1 lingură, Zahăr tos 2 linguri, Drojdie uscată 1 plic, Ulei de măsline 4 linguri, Ciuperci uscate făcute pudră 1 lingură, Verdețuri uscate pudră (oregano, cimbru, busuioc, rozmarin) 1 lingură.

Categorii