O perioada am fost ocupata cu serviciu si nu am preparta paine acasa . Acum m-am apucat din nou de copt . Delicioase aceste painici .
350 gr faina tip 000
350 gr faina tip 650
1 plic drojdie uscata-7 gr
2 linguri unt
2 linguri ulei
1 lingurita zahar
1 lingurita ulei
1 varf cutit pudra turmeric
1 lingura sare
1 lingura chimen
Se incalzeste usor laptele . Nu foarte mult , doar putin , sa fie caldicel . Laptele se amesteca cu doua linguri de faina , drojdia granulata si zahar. Se acopera vasul si se lasa 15 minute ca drojdia sa inceapa sa dospeasca . Zaharul ajuta la dospirea mai rapida . Eu am framntat cu ajutorul masinii de paine Tefal . Am pus in continuare untul moale , uleiul si fainurile .Ultima se adauga sarea . Am lasat masina sa-si faca treaba , sa framnte si sa tina aluatul la cald . Cand aluatul si-a dublat marimea ,l-am scos pe folia de silicon . Prin manipulare aluatul isi scade din volum . L-am impartit in 8 parti egale .Va puteti folosi de cantar daca doriti sa fiti foarte exacti si painicile sa fie de aceiasi marime . Am intins [ ca o placintica ] aluatul , apoi l-am impachetat ca o branzoaica .Ultima data l-am rulat ca o pinica mica ,usor lunguiata . Am pus painicile in tava cu hartie de copt . Pe fiecare bucat am facut cate trei taieturi . Ultima data am uns painicile cu ajutorul unei pensule de silicon cu lapte amestecat cu tutrmeric .Am presarat deasupra chimen si inca putina sare . Turmericul este benefic pentru santate si da o culoare frumoasa preparatelor . Puteti sa ungeti painicile cu galbenus de ou . Vor iesi mai lucioase. Puneti tava la loc cald sa creasca frumos painicile . Pentru aceasta etapa eu setez cuptorul la 60 grade C. Dupa aproximativ o jumatate de ora se creste temperatura la 205 grade timp de 10 minute . Se mai coc painicile inca 15 minute la 180 grade C. Se scoate tava din cuptor . Dacaa doriti o coja moale . Se acopera tava cu un servet curat de bucatarie . Daca doriti o coja mai crocanta se scot painicile sa se raceasca pe un gratar de inox . Pofta buna !!!!