Painici cu lapte ,unt si chimen

Reteta culinara Painici cu lapte ,unt si chimen din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Painici cu lapte ,unt si chimen

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Painici cu lapte ,unt si chimen

 

   O perioada am fost ocupata cu serviciu si nu am preparta paine acasa . Acum m-am apucat din nou de copt . Delicioase aceste painici .

 

INGREDIENTE
350 gr faina tip 000 350 gr faina tip 650 1 plic drojdie uscata-7 gr 2 linguri unt 2 linguri ulei 1 lingurita zahar 1 lingurita ulei 1 varf cutit pudra turmeric 1 lingura sare 1 lingura chimen Se incalzeste usor laptele . Nu foarte mult , doar putin , sa fie caldicel . Laptele se amesteca cu doua linguri de faina , drojdia granulata si zahar. Se acopera vasul si se lasa 15 minute ca drojdia sa inceapa sa dospeasca . Zaharul ajuta la dospirea mai rapida . Eu am framntat cu ajutorul masinii de paine Tefal . Am pus in continuare untul moale , uleiul si fainurile .Ultima se adauga sarea . Am lasat masina sa-si faca treaba , sa framnte si sa tina aluatul la cald . Cand aluatul si-a dublat marimea ,l-am scos pe folia de silicon . Prin manipulare aluatul isi scade din volum . L-am impartit in 8 parti egale .Va puteti folosi de cantar daca doriti sa fiti foarte exacti si painicile sa fie de aceiasi marime . Am intins [ ca o placintica ] aluatul , apoi l-am impachetat ca o branzoaica .Ultima data l-am rulat ca o pinica mica ,usor lunguiata . Am pus painicile in tava cu hartie de copt . Pe fiecare bucat am facut cate trei taieturi . Ultima data am uns painicile cu ajutorul unei pensule de silicon cu lapte amestecat cu tutrmeric .Am presarat deasupra chimen si inca putina sare . Turmericul este benefic pentru santate si da o culoare frumoasa preparatelor . Puteti sa ungeti painicile cu galbenus de ou . Vor iesi mai lucioase. Puneti tava la loc cald sa creasca frumos painicile . Pentru aceasta etapa eu setez cuptorul la 60 grade C. Dupa aproximativ o jumatate de ora se creste temperatura la 205 grade timp de 10 minute . Se mai coc painicile inca 15 minute la 180 grade C. Se scoate tava din cuptor . Dacaa doriti o coja moale . Se acopera tava cu un servet curat de bucatarie . Daca doriti o coja mai crocanta se scot painicile sa se raceasca pe un gratar de inox . Pofta buna !!!!

Ingrediente Painici cu lapte ,unt si chimen

350 gr faina tip 000

350 gr faina tip 650

1 plic drojdie uscata-7 gr

2 linguri unt

2 linguri ulei

1 lingurita zahar

1 lingurita ulei

1 varf cutit pudra turmeric

1 lingura sare

1 lingura chimen

Categorii