Painici cu mac

Reteta culinara Painici cu mac din categoria Piine. Cum sa faci Painici cu mac

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Painici cu mac

 

Ma cam mancau palmele sa framant ceva si exact la fix mi-a iesit in cale reteta lui Rocsy. Asadar si prin urmare m-am apucat de framantat. Multumesc Rocsy pentru reteta !

750 g faina 150 ml lapte 180 g apa 10 g drojdie uscata 1 lingura zahar 1 lingurita sare 2 oua 50 g unt 82% grasime, la temperatura camerei Pentru uns 2 galbenusuri ( gainusele astea tinere fac ouale micute) mac pentru presarat deasupra

Intr-un castron incapator am cernut faina, am adaugat zaharul, sarea si drojdia si am amestecat . Laptele si apa le-am pus intr-un ibric si le-am incalzit usor, nu trebuie sa fie fierbinte lichidul, doar caldut. Am turnat lichidul caldut in castron si am inceput sa amestec bine. Cele 2 oua le-am batut bine apoi le-am incorporat in aluat. La final am adaugat bucatele de unt moale si am inceput sa framant energic, cca 30 min de framantat cu simt de raspundere. Am pus aluatul intr-un castron uns cu ulei, am acoperit castronul si l-am lasat sa creasca cca 1 ora. Dupa ce a crescut aluatul l-am rasturnat pe mas ade lucru l-am impartit in doua, am format 2 suluri pe care le-am impartit in parti aproximativ egale, am obtinut 12 bucati. Fiecare bucata de aluat am intins-o intr-un dreptunghi apoi am rulat strans. Am asezat fiecare rulou in tava tapetata cu hartie de copt.Am mai lasat sa creasca cca 15 min, apoi cu un cutit ascutit am facut mici crestaturi, am uns cu galbenus d eou si am presarat mac. Am preincalzit cuptorul la 170 grade, am bagat tava la cuptor si am copt cca 20-25 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos. O nebunie de painici, nici n-am avut rabdare s ase racoreasca un pic, am rupt una si am mancat-o asa fierbinte. Se pot pastra intr-un vas acoperit cu folie alimentara.

Ingrediente Painici cu mac

750 g faina

150 ml lapte

180 g apa

10 g drojdie uscata

1 lingura zahar

1 lingurita sare

2 oua

50 g unt 82% grasime, la temperatura camerei

Pentru uns

2 galbenusuri ( gainusele astea tinere fac ouale micute)

mac pentru presarat deasupra

Categorii