Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa, chimen si coriandru

Reteta culinara Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa, chimen si coriandru din categoria Piine. Cum sa faci Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa, chimen si coriandru

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa, chimen si coriandru

 

O reteta pe care tocmai am descoperit-o intr-o carte de bucate si deja m-am indragostit de ea. Painicile ies foarte pufoase, iar crusta sarata si aromata.

Ingrediente Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa, chimen si coriandru

500 grame faina

130 ml lapte caldut

cam o jumatate de lingurita de zahar (eu am folosit brun grunjos si am pus o lingurita)

25 grame de drojdie proaspata

100 grame unt la temperatura camerei

2 oua mijlocii

2 galbenusuri

1 lingurita sare

2 linguri ulei de masline

1 lingurita chimen seminte

1 lingurita coriandru seminte

1 lingurita sare grunjoasa

Categorii