Painici umplute

Reteta culinara Painici umplute din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Painici umplute

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Painici umplute

 

„Rețete de suflet” Aceste pâini pot fi preparate cu orice ai în frigider și sunt perfecte ca gustare, mic dejun cu iaurt sau orice preferi să servești.

Pt. a luat: 320 ml lapte 2 lgt sare 2 lg ulei de măsline 1 ou bătut 640 g faina alba 3 g drojdie uscată Pt. umplere: ketchup șuncă caz / brânză cele 1 sau pt seminte de susan

Pentru acest aluat am folosit ajutorul aparatului de paine. Am pus ingredientele în ordine scrisă, am pornit mașina și el a făcut toată treaba. Dupa ce a terminat de framantat aluatul, l-am lasat la dospit. 

Între timp, pregătiți ingredientele pentru umplerea acestor pâini. Brânza se taie în bucăți mici sau poate fi rasă. Se mai pot adauga si alte ingrediente, atat aveam in momentul in care le-am pregatit. Puteti adauga masline, ardei, porumb...cum am spus, cu orice gasiti la frigider.

Cand aluatul este gata, spargeti bucatele mici de aluat, intindeti-le in forma rotunda cu sucitorul, ungeti cu ketchup si puneti sunca si branza. Dacă mai ai ceva, adaugă-le. Strângeți aluatul pentru a forma o bilă ușor rotundă și puneți-o în tavă. Procedați la fel cu restul aluatului. Se lasa cateva minute la dospit in tava, apoi se unge cu ou batut, se presara deasupra susan si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste cald sau rece, dupa placul tuturor.

Poftă bună!

Ingrediente Painici umplute

320 ml lapte

2 lgt sare

2 lg ulei de masline

1 ou batut

640 g faina alba

3 g drojdie uscata

ketchup

sunca

cas/cascaval

1 ou pt uns

seminte de susan

Categorii