Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Reteta culinara din categoria Piine. Cum sa faci Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Painici umplute cu chiftele din carne de porc

 

Aluaturi de casa Fetitei mele i-au placut foarte mult aceste painici umplute cu chiftele si chiar m-a pus sa le repet cu prima ocazie.

 

INGREDIENTE
Aluat: 15 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 200 ml lapte cald 1/2 lingurita sare 280 g faina 2 linguri ulei Chiftele: 1 ceapa mica 3 graunti de usturoi 50 g paine 200 g carne tocata de porc sare piper 1 ou mic de gaina putin cimbru uscat In plus: ulei pentru prajit 1 galbenus 1 lingurita apa calda seminte de susan seminte de mac

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca.

Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La final se adauga uleiul si se formeaza o bila de aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca la loc cald.

Intre timp, se pregatesc chiftelele.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza.

Painea se inmoaie in apa si se stoarce.

Ceapa, usturoiul si painea se dau prin robotul de bucatarie pentru a se forma o pasta. Se amesteca apoi cu carnea tocata, putina sare, putin piper macinat, un ou mic si putin cimbru uscat.

Se formeaza 10 chiftelute si se prajesc putin in baie de ulei, cat sa prinda o crusta. Se scot pe un servetel absorbant.

Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in 10 bilute.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se intinde fiecare biluta pe masa de lucru infainata si se pune o chiftea in mijlocul ei. Se impatureste aluatul si se pune intr-un vas ceramic uns cu ulei cu partea impaturita dedesupt. Se procedeaza la fel pana cand se termina aluatul si chiftelele.

Painicile se lasa sa mai creasca vreo 10 minute, apoi se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita de apa calda si se presara semintele peste ele. Se introduce tava la cuptor pana cand painicile trec de testul scobitorii.

Ingrediente Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Aluat:

15 g drojdie proaspata

1 lingurita zahar

200 ml lapte cald

1/2 lingurita sare

280 g faina

2 linguri ulei

Chiftele:

1 ceapa mica

3 graunti de usturoi

50 g paine

200 g carne tocata de porc

sare

piper

1 ou mic de gaina

putin cimbru uscat

In plus:

ulei pentru prajit

1 galbenus

1 lingurita apa calda

seminte de susan

seminte de mac

Categorii