Painite de post, cu chimen

Reteta culinara Painite de post, cu chimen din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Painite de post, cu chimen

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Painite de post, cu chimen

 

Chimenul (diferit de planta numită "chimion") se folosește frecvent în Europa Centrală și în Scandinavia, la condimentarea mâncărurilor (supe, creme de legume), a brânzeturilor, ca și în prepararea lichiorurilor. Chimenul este, de asemenea, condimentul principal în prepararea diferitelor sortimente de pâine (cea de secară fiind mai cunoscută). Folosirea chimenului în bucătărie nu ține doar de gustul său aparte, ci și de proprietățile sale medicale (este folosit ca antiinflamator intestinal, în colicile intestinale, în vindecarea unor boli ale stomacului și în multe alte afecțiuni). Eu folosesc adeseori acest condiment, pentru că-mi place gustul lui, mai ales în supe și în prepararea unor pâinițe, în special în post. Când nu este post, adaosul unor ingrediente precum ouăle, sau laptele conferă acestor pâinițe un gust mult mai bun. Din ingredientele de mai jos am făcut 8 pâinițe de post, cu chimen, crocante la exterior și moi la interior, cu un gust foarte bun și mai ales sănătoase și de folos pentru cei care au dureri de stomac.

Ingrediente Painite de post, cu chimen

500 grame făină albă

25 grame drojdie proaspătă

200 ml apă călduță

4 linguri de ulei de floarea soarelui

2 lingurițe de zahăr tos fin

1 linguriță de sare fină

3 lingurițe de chimen

făină albă pentru modelat

ulei pentru uns tava

Categorii