Placinte in aluat fraged cu pui, ciuperci de padure si ierburi de gradina
Reteta culinara din categoria . Cum sa faci Placinte in aluat fraged cu pui, ciuperci de padure si ierburi de gradina
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Placinte in aluat fraged cu pui, ciuperci de padure si ierburi de gradina
Am ales sa fac ceva mai consistent pentru calatoria de cateva ore pe care urma sa o facem. Am pregatit un aluat cu unt care se aseamana cu cel pentru tarte. L-am aromatizat cu boia si cimbrisor de la prietenii de la Delikat, produse 100% naturale si de buna calitate. Ca de multe alte ori, atunci cand ma grabesc, folosesc robotul de bucatarie pt aluat. Este rapid, practic si extrem de usor pentru oricine. Pentru umplutura, ca sa fie mai satioase placintele, am ales carnea de pui si minunatele ciuperci de padure. De data asta craite, care au o culoare galben-portocalie absolut superba. Nu le-am taiat marunt pentru a putea fi simtite mai bine in umplutura. Iar pentru plus de savoare si prospetime am folosit un amestec de ierburi de gradina, tot de la prietenii de la Delikat.
Ingrediente Placinte in aluat fraged cu pui, ciuperci de padure si ierburi de gradina
Pentru aluat:
100 gr unt gras rece taiat cuburi
330-350 gr faina alba
1 ou
3-4 linguri lapte rece
1 lingurita rasa de sare
1 lingurita boia dulce Delikat
1 lingurita cimbrisor Delikat
Pentru umplutura:
1 piept de pui tocat
1 ceapa rosie sau alba
2-3 catei de usturoi
3+3 linguri ulei
Un cub mic de unt
300 gr ciuperci de padure craite(pot sa fie si alte ciuperci: hribi, champinion, pleurotus, etc)
1 lingura amestec de ierburi de gradina delikat
Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
70-80 gr branza chedar sau alta branza topitoare
Pentru uns:
1 ou
Negrilica sau seminte de susan, chimen, in, etc…