Prajitura deliciu cu nuca - reteta gustoasa care te cucereste

Prajitura deliciu cu nuca - reteta gustoasa care te cucereste - Cum se prepara Prajitura deliciu cu nuca - reteta gustoasa care te cucereste.

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura deliciu cu nuca - reteta gustoasa care te cucereste

 

O super prajitura pentru iubitorii de nuca. Rasfata-te cu prajitura deliciu cu nuca, o reteta simpla si savuroasa ce imbina texturile crocante si gustul bogat al nucilor. Perfecta pentru orice ocazie, aceasta prajitura va deveni rapid preferata familiei tale. Pentru aceasta Prajitura deliciu cu nuca - reteta gustoasa care te cucereste, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: nuca, unt, zahar, oua, faina.

Ingrediente Prajitura deliciu cu nuca - reteta gustoasa care te cucereste 400 gr nuca macinata 400 gr unt 200 gr zahar pudra 150 gr zahar tos 8 oua 5 lg faina 2 pliculete de zahar vanilat 1 pliculet praf de copt

Cum se prepara Prajitura deliciu cu nuca - reteta gustoasa care te cucereste

Pregatim foile: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul tos si zaharul vanilat. Cand spuma este tare, adaugam nuca macinata, praful de copt si 5 linguri de faina. Amestecam de sus in jos pana cand se omogenizeaza. Impartim compozitia in trei parti egale si coacem trei foi. Intre timp batem galbenusuriile cu zaharul pudra pana se albesc. Le punem in bain marie pana lucesc. Pana se racesc galbenusurile, batem untul spumos. Amestecam galbenusuriile cu untul pana se omogenizeaza. Asamblam prajitura si servim dupa 2-3 ore.

Incearca si alta varianta de Prajitura Deliciu, la fel de gustoasa sau reteta de Semiluna cu nuca si vanilie, o bunatate a copilariei.

Iti recomandam sa incerci si cea mai gustoasa varianta a Prajiturii Deliciu.

Ingrediente Prajitura deliciu cu nuca - reteta gustoasa care te cucereste

Ingrediente Prajitura deliciu cu nuca - reteta gustoasa care te cucereste

400 gr nuca macinata

400 gr unt

200 gr zahar pudra

150 gr zahar tos

8 oua

5 lg faina

2 pliculete de zahar vanilat

1 pliculet praf de copt

Categorii