Prajitura taraneasca cu mere

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Prajitura taraneasca cu mere

Frecati zaharul cu untul si coaja de la lamaie pana obtineti o crema.

Incorporati ouale, unul cate unul, apoi sarea, faina si laptele.Adaugati drojdia.Puneti aluatul intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina si lasati astfel pana sunt gata fructele.

Curatati merele de coaja, taiati-le in doua, scoateti-le mijlocul tare si samburii, iar apoi crestati suprafata bombata a fiecarui mar, astfel incat sa aiba aspect de gratar.Stropiti-le cu zeama de lamaie.

Asezati merele deasupra aluatului din tava, cu partea bombata in sus.Coaceti totul circa 45min, la o temperatura de 180 grade (treapta 5).Cand prajitura este gata, ungeti-o cu dulceata de caise incalzita.

Ingrediente Prajitura taraneasca cu mere

125 g unt

100 g zahar

Coaja rasa de la o lamaie

2 oua

1 praf de sare

250 g faina

90 ml lapte

2 lingurite drojdie

4 mere Golden

2 linguri zeama de lamaie

2 linguri dulceata de caise

Categorii