Prajitura taraneasca cu mere
Instructiuni de preparare Prajitura taraneasca cu mere
Frecati zaharul cu untul si coaja de la lamaie pana obtineti o crema.
Incorporati ouale, unul cate unul, apoi sarea, faina si laptele.Adaugati drojdia.Puneti aluatul intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina si lasati astfel pana sunt gata fructele.
Curatati merele de coaja, taiati-le in doua, scoateti-le mijlocul tare si samburii, iar apoi crestati suprafata bombata a fiecarui mar, astfel incat sa aiba aspect de gratar.Stropiti-le cu zeama de lamaie.
Asezati merele deasupra aluatului din tava, cu partea bombata in sus.Coaceti totul circa 45min, la o temperatura de 180 grade (treapta 5).Cand prajitura este gata, ungeti-o cu dulceata de caise incalzita.
Ingrediente Prajitura taraneasca cu mere
125 g unt
100 g zahar
Coaja rasa de la o lamaie
2 oua
1 praf de sare
250 g faina
90 ml lapte
2 lingurite drojdie
4 mere Golden
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri dulceata de caise