Primele mele pide cu seminte si branzeturi

Reteta culinara din categoria Piine. Specific Siria. Cum sa faci Primele mele pide cu seminte si branzeturi

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Primele mele pide cu seminte si branzeturi

 

 Zilele trecute seara vizionam o emisune culinara cu vestitul brutar Paul Holywood . Se plimba prin Ierusalim si prezenta produsele de paine si patiserie  ce pot fi gasite in  vechiului oras. Mi-a atras atentia  placintele-pide  cu seminte,preparate din aluat simplu de paine  . Cel ce le prepara spunea ca reteta  cu specific sirian -curd este mostenita de la bunica lui.Umpluturile erau diverse ,de la amestec picant cu pui pana la branzeturi sau simple cu vegetale . Nu a fost greu sa pun in aplicare ideea pentru ca tocmai aveam aluat dospit de paine .Alaturi de o salata, aceste pide constituie o masa foarte gustoasa . Intre timp m-am documentat si am sa revin cu noi retete .  

 

INGREDIENTE
400 gr aluat simplu, crescut de paine alba 250 gr branza proaspata de vaca 150 gr telemea sarata de vaca 1 lingura cu varf de seminte susan negru 1 lingura rasa zaatar-eu il am cumparat chiar din Ierusalim sare piper negru macinat Aluatul de paine se pune pe o planseta infainata . Amestecati aluatul cu semintele de susan . Pregatiti umplutura , amestecand branzeturile cu sare, zaatar si piper . Telemeaua de vaca trebuie razuita sau sfarmata cu furculita . Aluatul se imparte in patru . Fiecare bucata se intinde in foaie subtire usor dreptunghiulara . Distribuiti in mod egal amestecul de branzeturi pe fiecare foaie de aluat . Bucatile de aluat se ruleaza usor pe marginile laterale si se rasucesc la capete . Forma finala a aluatului umplut trebuie sa semene cu o barcuta . Transferati ,, barcutele" in tava tapetata cu hartie de copt. Presarati cu piper negru macinat pentru o nota picanta in plus !! Puneti pidele la cuptor 200 grade C timp de 30 minute . Serviti pidele cu legume sau cu salata preferata de cruditati.

Ingrediente Primele mele pide cu seminte si branzeturi

400 gr aluat simplu, crescut de paine alba

250 gr branza proaspata de vaca

150 gr telemea sarata de vaca

1 lingura cu varf de seminte susan negru

1 lingura rasa zaatar-eu il am cumparat chiar din Ierusalim

sare

piper negru macinat

Categorii