Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc
Reteta culinara din categoria . Cum sa faci Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc
Cu totii ati auzit de reteta asta, daca nu multi dintre voi ati si mancat. Dar ce inseamna? Este de fapt o carne facuta lent, trasa in stil american. Adica un fel de carne fasii, o carne atat de frageda incat se desface doar cu ajutorul a doua furculite. De data aceasta, ajutorul de nadejde atunci cand vine vorba de mancare facuta lent, a fost un crock pot. Se pune bucata de carne in vasul aparatului, se seteaza, apoi iti vezi de treaba cam 5 ore. Simplu nu? Daca nu aveti un astfel de aparat, folositi cuptorul cu incredere. Setati cuptorul functia de ventilatie, temperatura de 100-120 grade C maxim, timp de 4-5 ore. Pentru ca am vrut o carne aromata, altfel nici nu se putea J), am folosit cu cea mai mare incredere amestecul de condimente pentru porc de la Delikat. Cat despre carne, eu am folosit ceafa de porc. De preferat sa fie cumparata de la macelarie, ei au carne proaspata. Pentru mine ceafa de porc este ideala pentru reteta asta, in comparatie cu pulpa sau cotletul care sunt mai seci.
Ingrediente Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc
Aproximativ 1,5 kg ceafa de porc
1 plic de condimente pentru porc Delikat
1 lingura boia de ardei iute Delikat
1 lingurita sare
100 ml suc de rosii gros(passata de rosii)
1 lingura sos iutel
Pentru saramura:
500 ml apa
1 lingura piper boabe
1 lingura mustar boabe Delikat
2 linguri sare
3-4 frunze de dafin