Spaghete cu chiftelute din carne de vita-porc in sos de rosii
Reteta culinara din categoria . Cum sa faci Spaghete cu chiftelute din carne de vita-porc in sos de rosii
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Spaghete cu chiftelute din carne de vita-porc in sos de rosii
Ne-au placut foarte mult aceste spaghete cu chiftelute din carne de vita-porc in sos de rosii. Am testat cu aceasta ocazie si noile condimente de la Delikat cu ingrediente 100% naturale. Pentru aceasta reteta am folosit "Condimente pentru chiftele", "Cimbrisor", "Boia de ardei dulce", "Maghiran" si "Oregano". Condimentele pentru chiftele au fost foarte bune. Special create pentru aceasta reteta, ele au avut printre ingrediente ceapa si usturoi, astfel ca au iesit foarte fine. Si sarea s-a numarat printre ingrediente, asa ca nu a mai fost necesar sa o mai adaug. Dupa gustul meu, am adaugat si putin cimbrisor. Pentru un sos foarte bun si condimentat am folosit boia de ardei dulce, maghiran si oregano. Chiar daca am folosit si oregano proaspat, plantele uscate au o aroma mai puternica. Ce m-a atras mult, pe langa gustul si mirosul deosebit al condimentelor Delikat, a fost faptul ca acestea provin din tara lor de origine, care este mentionata pe plic, iar in Romania doar sunt ambalate. Recomand noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale.
Ingrediente Spaghete cu chiftelute din carne de vita-porc in sos de rosii
Chiftele:
500 g carne tocata amestec vita-porc
50 g pesmet
1 plic de Delikat Condimente pentru chiftele (23 g)
1 ou
putin cimbrisor uscat de la Delikat
30 g extra pesmet pentru a tavali chiftelele prin el
ulei pentru prajit
Spaghete si sos de rosii:
50 ml ulei
500 ml suc de rosii
500 ml apa
putin piper macinat
1 foaie de dafin
1 lingurita de boia de ardei dulce de la Delikat
2 frunze verzi de busuioc
2 crengute verzi de oregano
putin maghiran uscat de la Delikat
putin oregano uscat de la Delikat
putin busuioc uscat
1 lingura zahar
300 g spaghete + 2 l apa + 1 lingurita sare
2-3 fire patrunjel verde
2-3 catei de usturoi