Zmeurata

Reteta culinara Zmeurata din categoria Bauturi. Cum sa faci Zmeurata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Zmeurata

 

A sosit vremea zmeurii, este foarte frumoasa si foarte parfumata. Pe langa dulceata clasica, anul acesta am zis ca merge bine o zmeura asa ca am zis si am terminat. Prima etapa am facut-o, a doua urmeaza cand se adauga alcoolul asa ca revin cu poze...alcoolice,deocamdata doar poze fara alcool.... :))))))))))

1,5 kg zmeura 800 g zahăr 1 l de alcool de 90 de grade sau vodcă (fiecare la îndemână) 1 sticla de sticla de 3 l

Mai intai am cules zmeura (cea mai buna zmeura iese cand culegi singur materia prima), pentru ca am cules-o dupa ploaie (pentru ca tot ploua in fiecare zi), nu era nevoie sa o spal. Am un soi foarte mare și frumos de zmeură. Am spalat bine carafa, am pus zmeura in carafa, apoi am turnat zaharul, am acoperit gatul carafei cu un capac, nu trebuie sa pun dop in timp ce se inmoaie, am depozitat carafa in camara si am lasat la macerat vreo 7 zile sau pana se topeste totul si zmeura isi lasa siropul. După această perioadă, adăugați alcool sau vodcă și lăsați-o cel puțin încă o lună până este numai bună de băut.

Ingrediente Zmeurata

1,5 kg zmeura

800 g zahar

1 l alcool de 90 grade sau vodka ( fiecare ce are la indemana)

1 damigeana de sticla de 3 l

Categorii