Beaufort

Denumită după orașul său de origine și produsă în regiunea franceză Rhône-Alpes încă din Evul Mediu, Beaufort este o brânză tare făcută din lapte crud din rasa de vite Tarentaise . Este de obicei maturat mult mai mult decât omologii săi alpini mai moi, aproximativ patru până la cinci luni. În primele două luni, Beaufort este frecat cu sare în fiecare zi, iar odată ce coaja s-a maturizat suficient, roțile de brânză sunt unse cu morge - un amestec de saramură, zer și răzuit de brânză veche. Această brânză distinctivă cu fețe convexe vine în trei soiuri: Le Beaufort , produsă din noiembrie până în mai; Le Beaufort d'Été , produs vara și Le Beaufort Chalet d'Alpage, cel mai prețuit soi realizat în cabanele alpine folosind doar lapte de la un singur turmă de vaci pășunate la altitudini de 1500 m și peste. Tânărul Beaufort are un gust blând, unt și o aromă fructată pronunțată, în timp ce brânzeturile mature dezvoltă o profunzime excepțională de arome puternice și complexe.

Origine: Beaufort

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Beaufort