Cure Nantais

Curé Nantais este o brânză franceză care a fost produsă pentru prima dată în satul Saint-Julien de Concelles, dar din 1985 este produsă într-un oraș din apropiere numit Pornic. Brânza de culoarea paiului este făcută din lapte de vacă și are o textură deschisă, moale, lipicioasă și suplă. Aroma sa este afumata si usor condimentata. Curé Nantais este învechit pe scânduri de molid și se spală regulat cu apă cu sare. Interesant este că există 3 tipuri de această brânză – primul are formă pătrată cu margini rotunjite, al doilea este rotund, iar al treilea se spală cu Muscadet în loc de saramură. Se recomanda asortarea cu fructe proaspete (pere si mere) si preparate din peste. Brânza poate fi folosită și în mâncăruri precum tarte sau gratinate. Pentru cea mai bună experiență, combinați-l cu un pahar de Muscadet sau Gewurztraminer alsacian în lateral.

Origine: Pornic

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Cure Nantais