Fourme d'Ambert

Fourme d'Ambert este o brânză neobișnuit de înaltă, rotundă, albastră, nepresată și nefiertă, cu un conținut ridicat de grăsimi (50%). Este făcută din lapte pasteurizat sau crud de vacă și este una dintre cele mai vechi brânzeturi din Franța. La exterior are o coaja uscata cenusie mucegaioasa, in timp ce la interior este alb-crem cu vene verzi sau albastre dispersate pe tot corpul. Fourme d'Ambert este maturat timp de până la 28 de zile în peșteri din regiunile franceze Puy-de-Dôme, Cantal și Loire. În timpul procesului de maturare, brânza este injectată cu vin alb dulce. Aroma este delicată și blândă, cu o senzație de gură catifelată, cu note de pământ, ciuperci, dulci și cremoase. Serviți-l cu vin de porto și pere proaspete feliate, mere, nuci și stafide pentru un desert frumos sau sfărâmați-l pe salate.

Origine: Ambert

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Fourme d'Ambert