Kittseer Marille

Kitseer marille se referă la un grup de soiuri de caise care sunt cultivate în mod tradițional în municipalitatea austriacă Kittsee, în districtul Neusiedl am See, Burgenland. Caisul prosperă în această regiune de mulți ani, în timp ce prima mențiune despre cultivarea lor extinsă în Kittsee datează din 1924, în Kittseer Ortschronik . Datorită climei favorabile din Panonia și calităților unice ale solului, caisele Kittsee dezvoltă o aromă intens fructată și o aromă excelentă. Adesea considerate a fi printre cele mai bune soiuri de caise din țară, fructele complet coapte sunt de obicei recoltate de la începutul până la mijlocul sau sfârșitul lunii iulie. În afară de Ungarische Beste ( Maghiară Best), soiul primar de caise cultivat în Kittsee, alte soiuri care sunt cultivate în această zonă includ Bergeron, Aurora, Silvercot și Goldrich. Foarte aromate și pline de aromă, fructele sunt de obicei savurate în stare proaspătă sau transformate într-o varietate de produse din fructe, cum ar fi suc de caise, nectar de caise, snaps de caise, gemuri, compoturi, tocane sau sosuri. Ele sunt, de asemenea, încorporate în mod obișnuit în ștrudele, găluște și prăjituri sau folosite pentru a aroma produsele lactate sau diferite specialități tradiționale dulci sau sărate. Caisele sunt disponibile pentru cumpărare de la fermele de unde sunt culese zilnic sau de la tarabele din piața locală. Kittseer marille a fost inclusă printre cele mai tipice produse regionale din Burgenland și a fost protejată de marca înregistrată Genuss Region Österreich (GRÖ).

Origine: Kittsee

Categorie: Caisă

Taguri

Retete Kittseer Marille