Lillet

Originara din Pondesac, Lillet este un vin alcoolizat , care este produs cu o combinatie de fructe, coji, și latră care sunt macerate în alcool neutru și apoi combinate cu vin. Amestecul final este de obicei maturat timp de câteva luni în butoaie de stejar. Băutura a fost comercializată pentru prima dată sub numele de Kina Lillet - pentru că a încorporat lichior de chinină - și a venit inițial ca o versiune albă Blanc. După succesul înregistrat în Statele Unite, compania a distribuit și Lillet Dry – mai potrivit pentru utilizare în cocktailuri și băuturi lungi – precum și versiunea Rouge pe bază de vin roșu. Atât aperitivele Blanc, cât și Rouge Lillet sunt de obicei servite reci, curate sau pe stânci și, de obicei, cu felii de portocale, lămâie sau lime. De asemenea, se încorporează bine într-o mare varietate de cocktailuri și băuturi lungi.

Origine: Podensac

Categorie: Vin fortificat

Taguri

Retete Lillet