Marțipan Lübecker

Marțipanul Lübeck este un soi special de marțipan originar din orașul Lübeck din nordul Germaniei și comunitățile învecinate Bad Schwartau și Stockelsdorf. În timpul producției, producătorii de marțipan trebuie să se asigure că sunt îndeplinite anumite principii de calitate, de exemplu cel puțin 70% conținut de marțipan și maximum 30% zahăr. În rulourile breslei din orașul Lübeck, Martzapaena fost menționat pentru prima dată în 1530, denumind Lübeck drept „oraș de marțipan”. Primatul său în producția de marțipan a fost însă stabilit abia după 1800. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, cofetarul Johann Gerhard Maret și-a fondat atelierul de marțipan. În următoarele decenii, aproximativ o duzină de fabrici de marțipan au fost înființate în Lübeck, punând bazele distribuției de astăzi a bomboanelor la nivel mondial. Există câteva fabrici de marțipan din Lübeck notabile astăzi, cum ar fi Erasmi & Carstens, Lubeca, Marzipanland, Mest și Lubs. Ca orice alt soi, marțipanul Lübeck este cel mai adesea folosit pentru a decora prăjituri sau dulciuri precum fondant sau pur și simplu mâncat ca bomboane.

Origine: Lübeck

Categorie: Cofetărie

Taguri

Retete Marțipan Lübecker