Meenzer Spundekäs
Originar din Mainz, meenzer spundekäs este un tip de cremă de brânză tradițională sau tartinată. De obicei, constă dintr-un amestec de cremă de brânză, quark, smântână, ceapă tocată fin și usturoi, condimentat cu boia dulce, sare și piper proaspăt măcinat. Dip-ul este de obicei acoperit cu ceapă feliată și servit cu covrigei sărați. Este de obicei asociat cu un pahar de vin sau o bere rece. Cartofii fierți și ridichile pot însoți și dip-ul sau pot fi unse pe pâine. Bogată și cremoasă, această baie cu brânză este o bază de bază la restaurantele și tavernele de vin din întreaga regiune. Pe lângă Mainz, dip-ul este de asemenea consumat în mod obișnuit în regiunile Rheinhessen și Rheingau. Numele său este derivat din cuvintele germane Spund , care se referă la dopul conic al unui butoi de vin din lemn, și Käse, adică brânză . În fiecare an, se organizează o competiție Spundekäs în onoarea acestei specialități din Mainz, cunoscută sub numele de Rheingau sucht den Super-Spundekäs , adică Districtul Rinului caută Super-Spundekäs.
Origine: Mainz
Categorie: Dip