Nieheimer Käse
Această brânză de la Nieheim în Ostwestfalen-Lippe este făcută din lapte de vacă cu conținut scăzut de grăsimi, folosind o rețetă tradițională. După coacere timp de câteva zile, brânza se freacă cu un amestec de sare, chimen și apă. Brânza Nieheim tinde să devină mai tare și mai tare în timp, ceea ce o face perfectă pentru răzuire. Aroma sa este ușor acrișoară, înțepătoare și condimentată, cu o notă de chimen. În ciuda conținutului scăzut de grăsimi (mai puțin de 1%), dezvoltă o aromă excepțional de bogată. Producția și vânzarea acestei brânzeturi de mână este strict controlată. Orientările din 1927 pentru fabricarea acestei brânzeturi, care sunt expuse la Muzeul brânzei Nieheim, sunt încă parțial aplicate. La fiecare doi ani, un târg de brânzeturi cunoscut sub numele de Piața Germană de Brânzeturi are loc în orașul Nieheim în primul weekend din septembrie și atrage până la 60.000 de vizitatori în oraș.
Origine: Nieheim
Categorie: Brânză