Paradeiskraut

Paradeiskraut este o specialitate a bucătăriei din Burgenland, constând din, după cum sugerează și numele, roșii ( paradeis ) și varză ( kraut ). Acest fel de mâncare tradițională se face de obicei prin călcarea varzei albe tocate cu ceapă caramelizată și o mână de condimente înainte ca amestecul de varză să fie fiert cu pastă de roșii ( paradeismark ) și sos de roșii. Mâncarea este de obicei asezonată cu sare, piper și chimen, în timp ce utilizarea schmalz (untură) și einbrenn (făină rumenită în grăsime) contribuie la aroma sa unică. Deseori denumit Apetloner paradeiskraut, această tocană de varză și roșii plină de aromă este asociată în special cu Apetlon, unde nicio sărbătoare sau sărbătoare nu este completă fără o porție de varză caldă. Acompaniamentele tipice servite cu această tocană includ fleischlaibchen ( chiftărițe de carne prăjită sau râșoare), carne de vită fiartă (de obicei de la bovinele de stepă gri locale) și cartofi fierți cu pătrunjel.

Origine: Apetlon

Categorie: Mancare de legume

Taguri

Retete Paradeiskraut