Piti

Când căutați bucătăria autentică și tradițională azeră, piti este, fără îndoială, primul fel de mâncare pe care localnicii îl vor recomanda. Originară din orașul de nord Sheki, această tocană consistentă își datorează gustul inconfundabil oalei de lut în care este făcută - dopul.. Sheki a fost cunoscut istoric ca un oraș al olarilor - în mâinile adevăraților meșteșugari, lutul din munții din apropiere a fost transformat cu grijă și modelat în recipientul perfect pentru acest fel de mâncare unic. Piti a fost considerat un fel de mâncare pentru muncitori, deoarece o singură porție este atât de sățioasă încât poate oferi suficientă hrană pentru întreaga zi. Tocanita se face cu carne de miel, năut, castane, prune uscate, ceapă, șofran, cartofi și grăsime de coadă de oaie. Este nevoie de mai multe cicluri diferite de gătit pentru a adăuga toate ingredientele, deoarece carnea de miel se gătește foarte lent. Modul tradițional de a mânca piti este împărțit în două feluri - în primul rând, bulionul din oală este turnat peste bucăți mici de pâine, ceapă și sumac . Restul de piti este apoi pasat în vase individuale și servit ca fel principal.

Origine: Shaki

Categorie: Tocană

Taguri

Retete Piti