Pomerol

Pomerol este o mică regiune viticolă din Bordeaux, care produce vinuri roșii distinse și foarte căutate. Există mai multe soiuri de struguri permise, dar Merlot este vedeta incontestabilă a regiunii. Este adesea completat de Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon și Malbec. Aceste vinuri renumite sunt aromate, complexe și elegante. Ele sunt de obicei roșu rubiniu, cu arome care amintesc de fructe roșii, care tind să se dezvolte în expresii mai grele asemănătoare trufelor, tufăturii și pielea. La gust, sunt dense, intense și rotunde, cu tanini fermi, puternici. Vinurile Pomerol pot îmbătrâni excepțional de bine. Aceste vinuri se potrivesc bine cu preparatele din carne fiartă, prăjită sau la grătar, în special carne de vită, vânat sau vițel. Petrus este cea mai cunoscută podgorie din regiune.

Origine: Pomerol

Categorie: Denominație de vin

Taguri

Retete Pomerol