Pralulina
Praluline este o creație culinară franțuzească încântătoare, constând dintr-o brioșă care este infuzată cu aroma dulce de praline roz, acoperite cu zahăr trandafiriu. Produsul de patiserie se caracterizează de obicei printr-o textură incredibil de moale, bogată și untosă, în timp ce pralinele zdrobite - o combinație de migdale Valencia și alune Piemont învelite în zahăr trandafir - adaugă specialității o nucă, dulceață și un aspect crocant. Creată în 1955 de Auguste Pralus, un renumit patiser francez și proprietarul unei mici brutărie din orașul Roanne, această pâine dulce a rămas o specialitate a patiseriei Pralus și este prezentată în mod regulat în vitrinele magazinelor datorită atractivității sale. și aspect vizual apetisant. Pralulina a fost preparată în același mod de zeci de ani, deși rețeta exactă pentru patiserie este încă un secret bine păstrat al familiei Pralus. Această specialitate unică poate fi savurată în diferite dimensiuni la una dintre patiseriile Pralus din toată Franța și se spune că are cel mai bun gust în ziua în care a fost coptă.
Origine: Roanne
Categorie: Pâine dulce