Rauchbier
Rauchbier este un stil de bere german care este asociat cu Franconia și orașul Bamberg. Tradus prin bere afumată, stilul este realizat cu malț afumat, și a apărut inițial în secolul al XIV-lea. La acea vreme, utilizarea malțului afumat era standardul, dar invenția cuptorului cu tambur, care permitea ca malțul să fie uscat fără expunerea la flacără deschisă, a devenit tehnica preferată în anii 1880. Cu toate acestea, tradiția a rămas în Bamberg, unde bererii s-au lipit de vechea tradiție de a produce beri cu elemente afumate distinctive. În zilele noastre, stilul este aproape sinonim cu două fabrici de bere din Bamberg: Schlenkerla și Spezial. Aceste lageri de chihlimbar sunt de obicei curate și limpezi, cu amărăciune medie de hamei, în timp ce aromele și aromele includ o combinație de fum și malț. Aceste beri sunt o asociere excelentă cu carne afumată sau la grătar, cârnați, fripturi, tocanite, soiuri de brânzeturi aromate. De asemenea, pot fi o potrivire bună cu deserturile.
Origine: Bamberg
Categorie: Stil de bere