Salzwedeler Baumkuchen

Această varietate germană de tort de scuipat este uneori numită regele prăjiturii , deoarece a fost servită la curțile regalității germane. Acest produs de patiserie stratificat a fost inventat în vechiul oraș Salzwedel din Ligii Hanseatice din Saxonia-Anhalt cu aproximativ 200 de ani în urmă. Salzwedeler Baumkuchen este preparat printr-un proces unic de coacere - douăsprezece până la cincisprezece straturi de aluat sunt aplicate strat cu strat pe un scuipat și coapte la foc deschis. Ingredientele tipice sunt untul, făina, ouăle, vanilia, zahărul și sarea. Praful de copt nu este folosit. Ca umplutură pot fi adăugate diverse nuci măcinate, marțipan, miere sau coniac. Condimente precum cardamomul sunt folosite pentru a sublinia aroma specială a prăjiturii. În cele din urmă, tortul este fie acoperit cu ciocolată neagră, fie cu glazură de zahăr.

Origine: Salzwedel

Categorie: Tort

Taguri

Retete Salzwedeler Baumkuchen