Soumaintrain

Soumantraineste o brânză moale de fermă făcută din lapte de vacă nepasteurizat în partea de nord a regiunii franceze Burgundia, lângă Yonne, unde este produsă încă din secolul al XVII-lea. Se lasă să se maturizeze cel puțin 6 săptămâni când este spălată în mod regulat cu saramură și țuică Marc de Bourgogne (un spirt din vinul rămas). Cantitatea de țuică crește în funcție de stadiul de maturare, ceea ce se adaugă la complexitatea aromelor, iar coaja devine intens portocalie, lipicioasă și foarte aromată datorită bacteriilor care se dezvoltă pe suprafața sa umedă și sărată. La interior, pasta este de culoare fildeș, semi-moale și suplă, dar nu curgătoare, cu excepția cazului în care este lăsată la temperatura camerei. Uneori vine ambalat într-o cutie de lemn pentru a proteja brânza de scurgeri. Aroma sa este puternică, bogată, ușor sărată și puternică, dar devine dulce la gură, cu note de carne de vită și usturoi, făcându-l o brânză grozavă pentru lunile lungi de iarnă. Se recomandă să savurați Soumaintrain în salate verzi, stropite cu piper negru, însoțit de pere feliate și pâine crustă, sau asociat cu bere belgiană sau vin alb.

Origine: Soumaintrain

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Soumaintrain