Vouvray

Această regiune viticolă franceză este situată în Valea Loarei (districtul Touraine) și este cunoscută pentru producția de vinuri albe de soi care sunt produse în principal din Chenin Blanc. Deși denumirea include și vinuri spumante și de desert, Vouvray este cunoscut în principal pentru vinurile seci crocante (sec). Aceste vinuri se caracterizează prin culoarea lor galben pai, aciditate vibrantă și arome complexe care includ de obicei note florale, citrice și de fructe albe. Vinurile sec Vouvray au un excelent potențial de învechire. Odată cu vârsta, ele evoluează, dar rămân proaspete, aromate și vii, în timp ce aromele lor se pot dezvolta în fructe albe coapte, migdale și alune. Vinurile Vouvray se potrivesc bine cu mâncăruri bogate și cremoase din pește și fructe de mare, carne de porc, pui, rillettes și pateuri. Cel mai bine se servesc putin racite.

Origine: Vouvray

Categorie: Denominație de vin

Taguri

Retete Vouvray