Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata neagra+ alune de padure

Pentru o pauza dulce sau o idee de cadou gourmet, incercati aceasta retete de acadea pentru ciocolata calda! O combinatie de arome cremoase si crocante pe care o vor iubi cei dragi! Urmati pas cu pas explicatiile noastre scrise si video!

Timp de preparare o ora si 25 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata neagra+ alune de padure

Preincalziti cuptorul la 170° C. Puneți alunele pe o tava de copt acoperita cu hartie pergament si dați la cuptor timp de 15 minute. Lasati sa se raceasca complet.

Scoateti coaja alunelor si taiati-le pe jumatate. Topiti ciocolata neagra, apoi turnati cate o lingurira in fiecare forma a matritei. Adaugati bucati de nuci si acoperiti cu ciocolata.

Puneti alune deasupra si dati la rece timp de 5-10 minute. Ciocolata ar trebui sa fie inca moale. Puneti betisoarele in fiecare forma a matritei si raciti 20 de minute.

Scoateti din forme, apoi puneti-le pe patrate de hartie creponata. Strangeti hartia in jurul betisorului, apoi sigilat cu panglica. Curbati panglica cu foarfeca, apoi lipiti autocolantul pe nod.

Oferiti aceste mici acadele! Daca le primiti, despachetati-le apoi inmuiați betisoarele in lapte fierbinte, agitati-le si gata!

Ingrediente Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata neagra+ alune de padure

90 gr ciocolata neagra

30 gr alune de padure

Categorii