Adjika -sos rusesc picant II din dovlecei
Reteta culinara Adjika -sos rusesc picant II din dovlecei din categoria Sosuri. Specific Rusia. Cum sa faci Adjika -sos rusesc picant II din dovlecei
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Adjika -sos rusesc picant II din dovlecei
Am revenit cu o alta reteta de sos picant, de data aceasta din dovlecel. Dacă ai pierdut un dovlecel mai mare și mai copt, transformă-l imediat într-un sos picant. La fel ca și rețeta anterioară de gogonele, rețeta de aici este la fel de bună.
1 dovleac mai mare 1.200 kg 250 g usturoi 2-3 ardei iute (optional) 100 ml ulei o lingura de sare rasa 3 linguri de zahar 100 ml otet 9% o frunză de dafin 1-2 lingurițe de piper măcinat 2-3 linguri pasta de rosiiCurățați dovleceii de coajă, dați-o pe răzătoare și tăiați-o în bucăți mici. Dacă este mare, îndepărtați semințele cu o lingură.
Punem dovlecelul in robotul de bucatarie pana obtinem o pasta.
Adauga pastele intr-o oala mare, de preferat tuci. Adăugați sare, zahăr, pasta de roșii, ulei, ardei iute tocat mărunt și fierbeți sosul timp de 45 de minute, amestecând din când în când.
Se curata si se spala usturoiul si se trece prin presa de usturoi si se adauga peste sos, se adauga foaia de dafin si se mai fierbe sosul inca 5 minute, la final se adauga otetul si se mai lasa 1-2 minute.
Distribuiți sosul în borcane sterilizate și înșurubați cu capace sterilizate egal.
Se pune sub pătură până se răcește complet.
Sosul este gata.
Poftă bună!
Ingrediente Adjika -sos rusesc picant II din dovlecei
1 dovlecel mai mare 1,200 kg
250 g usturoi
2-3 ardei iuti (optional)
100ml ulei
o lingura rasa sare
3 linguri varf zahar
100 ml otet 9%
o foaie de dafin
1-2 lingurit piper macinat
2-3 linguri pasta de rosii