Aluat fraged dospit. Reteta pas cu pas

Reteta culinara Aluat fraged dospit. pas cu pas din categoria Dulciuri. Specific Moldova. Cum sa faci Aluat fraged dospit. Reteta pas cu pas
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aluat fraged dospit. Reteta pas cu pas
Aici voi descrie reteta de baza a aluatului dospit (semidulce). Nu este aluat de cozonaci. Este un aluat pentru placinte cu umplutura dulce, si sarata, pentru invartite cu diferite umpluturi din fructe sau de branza. Deoarece aluatul dupa coacere iese foarte fraged si pufos, semidulce si umed la gust, cu o aroma de vanilie , nu il recomand pentru copturi impletite, colaci facuti ,diferite forme - FARA UMPLUTURA. Gustul lui adevarat se simte , impreuna cu umplutura pe care v-ati dorit-o, deoarece acest aluat atenueaza gustul de umplutura, pentru ca este foarte fraged si pufos, foarte usurel la gust , cu mult aer. Nu gasesc cuvinte pentru a explica acest gust placut. Este aluatul , care l-am mostenit de la bunica. In baza lui, voi expune multe retete de preparare cu acest aluat. Prinicipalul , sa va imprieteniti cu el.
Ingrediente Aluat fraged dospit. Reteta pas cu pas
800 gr de faina calitate superioara
60 gr. de drojdie proaspata
100 gr. de zahar
120 gr. de unt
250 ml de lapte
250 ml de chefir sau chisleag
3 oua
80 ml de ulei fara miros ( la framantare)
0.5 lingurita de sare
o lingurita de esenta de vanilie