Aluat pentru legume prajite -tempura

Reteta culinara Aluat pentru legume prajite -tempura din categoria Sosuri. Cum sa faci Aluat pentru legume prajite -tempura

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aluat pentru legume prajite -tempura

 

O reteta ușoară și grozavă pentru zilele de vară când toți vrem preparate rapide și usoare. Acest aluat se foloseste pentru legume ca dovlecei, ardei, morcovi, anghinare, frunze de spanac sau mangold, andive sau radicchio. Pentru un rezultat cat mai bun, nu puneti sare in aluat, deoarece scoate apa din legume si carne, asa ca preparatul final nu o sa fie crocant asa cum vrem. Este perfect si pentru felii de carne sau pui dar si pentru peste. Cand nu aveti timp sa faceti snitele clasice, reteta asta este perfecta. Trebuie sa prajim in baie de ulei pentru ca asa temperatura uleiului nu scade cand punem legumele la prajit si asa or sa iasa mai crocante si nu trag ulei in ecces. Temperatura ideala este 180 grade C maxim.

Ingrediente Aluat pentru legume prajite -tempura

200 gr apă minerala

200 gr faina alba

2 lingură de ulei de măsline

1 lt ulei floarea soarelui pentru prajit

1 ardei

2 morcovi

1 anghinare

1 salata radicchio rosso sau andiva alba.

1 dovlecel

Categorii