Aluat ultra-rapid şi ieftin pentru tarte quiche (şi nu numai)
Reteta culinara Aluat ultra-rapid şi ieftin pentru tarte quiche (şi nu numai) din categoria Dulciuri. Cum sa faci Aluat ultra-rapid şi ieftin pentru tarte quiche (şi nu numai)
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aluat ultra-rapid şi ieftin pentru tarte quiche (şi nu numai)
Creaţia pentru care am pregătit acest aluat o voi posta mai încolo, cert e că mă lovi plictiseala doricioasă de ceva nici dulce, nici sărat, nici cremos, nici necremos, nici cu dar nici fără fructe. Aşadar trebuia să fie o prajitură, dar să fie şi sărată etc. Aluatul mi l-au inspirat francezii, cei dragi mie, cei indurerati azi...Cel pe care îl făceam eu de obicei e mult prea dulce, prea rigid la copt şi prea doritor de umeziciuni ale cremelor pe care i le ataşaţi. E bun însă într-o combinaţie anume, pe care o voi împărtăşi cu voi la un moment dat. Revenind. Aveam nevoie de un aluat rapid, ieftin, bun şi foarte plăcut la lucrat cu el. Francezii mi-au dat idei, eu le-am îmbunătăţit, combinat între ele, reinventat până am obţinut un aluat numai potrivit pentru tot ce înseamnă coptură de tartă fie dulce, fie sărată şi care nu ţi se va îmuia sub compoziţie cum au obiceiul aluaturile fragede. (http://klausburger.blogspot.de/)
Ingrediente Aluat ultra-rapid şi ieftin pentru tarte quiche (şi nu numai)
300 gr făină
125 gr unt pentru prăjituri cu concentraţie mai mare de grăsime (min 70%)
1 praf de sare sau 1-2 linguriţe de zahăr dacă îl prepari pentru umpluturi dulci
1/2 praf de copt
3-4 linguri de apă rece