Amandine

Timp de preparare 2 ore si 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Amandine

Mod de preparare Blat: separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul.Amestecam faina, cacao si praful de copt si le incorporam cu o spatula in amestecul de albus si galbenus.Turnam compozitia intr-o tava(22x32) unsa si tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit ,la foc potrivit( 175-180 grade) pentru 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si cand se raceste bine il taiem in doua. Crema: intr-o craticioara punem cacao amestecata cu zaharul,turnam apa si o punem la fiert la foc mic pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Untul il mixam pana devine pufos, apoi treptat adaugam compozitia de cacao racita. Adaugam cate un galbenus si mixam in continuare.La sfarsit adaugam esenta de rom . Sirop: punem intr-o craticioara la fiert apa si zaharul( aproximativ 5 minute).La final adaugam nessul si esenta de rom. Lasam la racit. Glazura: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul . Amestecam pana obtinem o compozitie fina. Decor: punem frisca intr-o craticioara si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana ciocolata este complet topita, o lasam sa se raceasca si o dam la frigider 2-3 ore. Dupa ce crema de ciocolata s-a intarit,o mixam pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare. Asamblare: asezam prima foaie de blat pe o tava, o insiropam cu jumatate din sirop si intindem crema uniform. Asezam peste crema si a doua foaie de blat si o insiropam.Dam tava la frigider pentru 2-3 ore dupa care indepartam cu grija marginile si taiem prajitura in cuburi.Peste fiecare cub turnam cate o lingura din glazura calduta. Dam din nou tava la frigider pana se intareste glazura. Cu ajutorul unui pos ,formam aveline deasupra fiecarei prajituri. Prajitura se pastreaza in frigider Inainte de servire se scoate din frigider pentru a se inmuia putin crema.

Ingrediente Amandine

Blat:

6 oua

175 g zahar

8 linguri faina

3 linguri cacao

3 linguri ulei

3 linguri apa

o lingurita praf de copt

un praf de sare

Crema:

200 g unt(minim 80% grasime)

150 g zahar

30 g cacao

100 ml apa

2 galbenusuri

1/2 sticluta esenta de rom

Sirop:

300 ml apa

6 linguri zahar

2 pliculete ne

o sticluta esenta de rom

Glazura:

200 g ciocolata (50 % cacao)

150 ml fisca lichida

unt(cat o nuca)

Decor:

100 g ciocolata cu lapte

150 ml frisca lichida.

Categorii