Amandine

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Amandine

Blat: Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se bat bine cu mixerul. Faina , cacaoa si praful de copt se cern intr-un bol.

Se adauga treptat peste oua , se amesteca bine apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade ,timp de 45 minute. Crema Ciocolata impreunca cu zaharul si frisca se incalzesc in microunde pana s-a topit 3/4 din ciocolata.

Se scoate din microunde si se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit complet se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa.

Blatul dupa ce s-a racit se taie in doua pe orizontala.Se insiropeaza cu siropul rece, dupa care se umple cu crema preparata.

Glazura: Se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se pun la foc mic amestecand continu pana se topeste 3/4 din ciocolata. Se inlatura de pe foc si se amesteca pana se topeste toata ciocolata.

Prajitura se taie in cuburi de 6/6 cm .Se ia fiecare cub si se glazureaza. Se lasa pana se intareste glazura dupa care se orneaza cu frisca.

Ingrediente Amandine

Blat:

10 oua

10 linguri zahar

8 linguri faina

3 linguri cacao

zahar vanilat

Crema:

500 gr ciocolata

500 gr frisca lichida

150 gr zahar

rom

Sirop:

300 g zahar

300 ml apa

2 linguri cacao

esenta de rom

Glazura:

250 g ciocolata

3 linguri ulei

80 ml frisca

120 g unt

Pentru decorat:

200 ml frisca .

Categorii