Amandine
Instructiuni de preparare Amandine
Blat: Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se bat bine cu mixerul. Faina , cacaoa si praful de copt se cern intr-un bol.
Se adauga treptat peste oua , se amesteca bine apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade ,timp de 45 minute. Crema Ciocolata impreunca cu zaharul si frisca se incalzesc in microunde pana s-a topit 3/4 din ciocolata.
Se scoate din microunde si se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit complet se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa.
Blatul dupa ce s-a racit se taie in doua pe orizontala.Se insiropeaza cu siropul rece, dupa care se umple cu crema preparata.
Glazura: Se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se pun la foc mic amestecand continu pana se topeste 3/4 din ciocolata. Se inlatura de pe foc si se amesteca pana se topeste toata ciocolata.
Prajitura se taie in cuburi de 6/6 cm .Se ia fiecare cub si se glazureaza. Se lasa pana se intareste glazura dupa care se orneaza cu frisca.
Ingrediente Amandine
Blat:
10 oua
10 linguri zahar
8 linguri faina
3 linguri cacao
zahar vanilat
Crema:
500 gr ciocolata
500 gr frisca lichida
150 gr zahar
rom
Sirop:
300 g zahar
300 ml apa
2 linguri cacao
esenta de rom
Glazura:
250 g ciocolata
3 linguri ulei
80 ml frisca
120 g unt
Pentru decorat:
200 ml frisca .